Creați un meniu vegan perfect cu ajutorul produselor Aviko!

De zeci de ani vegetarienii găsesc în ofertele restaurantelor doar preparate din ciuperci și cașcaval pane,  iar veganii nu se pot bucura nici măcar de acestea. Însă începând din anii 2000, parcă ceva s-a schimbat: nu a crescut doar numărul veganilor și vegetarienilor, ci și numărul felurilor de mâncare a devenit mai mare și mai variat. Iar oferta Aviko include o serie de produse care pot fi introduse în meniul oricărui restaurant vegan sau vegetarian.

Vegan sau vegetarian?

Problema de bază constă în faptul că nici până acum nu este clar care e diferența între vegetarianism și veganism. Vegetarianismul se referă la faptul că nu se consumă carnea animalelor cu sânge cald, veganismul are și alte aspecte.

Spre exemplu, veganii renunță la orice fel de mâncare de origine animală: nu doar carnea de pește, ci și ouăle și produsele lactate sunt excluse din alimentația veganilor.   

Indiferent despre care grup ar fi vorba, cei care renunță la produse de origine animală nu o fac din considerente de sănătate, ci din motive etice, o fac pentru protecția animalelor și a mediului înconjurător.

Aviko_-Spicy-Sweet-corn-burgers_vega-burger-met-friet-2

Cașcavalul pane e de domeniul trecutului

În ce direcție merită să o luăm pentru o inovație gastronomică? Dacă dorim să le oferim ceva și veganilor, putem uita de legumele și tradiționalul cașcaval pane, pentru că prin folosirea ouălor și a lactatelor pierdem mulți clienți pe care i-am putea câștiga.

În oferta Aviko găsim produse care pot fi ideale și atractive pentru ambele grupe de clienți – vegetarieni și vegani.

Cartofii sunt ingredientul de bază care reprezintă soluția ideală atât pentru cei cu intoleranță la gluten, cât și pentru vegetarieni și vegani, și pot fi pregătite în foarte multe moduri. Pe lângă cartofii pai, preparatele din cartofi rași (rösti) sunt ideale, iar cartofii dulci aduc un gust special.

Dacă vreți să ieșiți în evidență și cu alte bunătăți, Aviko are soluția. Inelele de ceapă trecute prin făină sunt ideale servite alături de bere, iar prăjiturelele churros trecute prin zahăr pudră și scorțișoară reprezintă desertul ideal, care poate fi servit și veganilor.     

Fiecare tip de cartof pai se încadrează de minune în stilul de viață vegan, dar găsim printre gustări și produse care nu conțin ingrediente de origine animală, cum ar fi inelele de ceapă sau  prăjiturelele churros, ori burgerul cu porumb condimentat, sau gustările cu porumb condimentate. Aceste produse vegane sunt ideale pentru restaurantele care caută idei și soluții pentru clienții vegani și vegetarieni.

În ceea ce privește ingredientele de bază, nu există nicio diferență între produse, iar datorită mărimii și formei diferite sunt ideale pentru toată lumea: se pot folosi în bufeturi, în chioșcurile street food și în restaurante. Fiecare produs are la bază porumb, apă, făină, ulei și fibre vegetale. 

Este important de menționat faptul că mâncarea se consideră a fi vegană dacă este prăjită în ulei vegetal și nu intră în contact cu ingrediente animale. 

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!