Se apropie Crăciunul

Aranjarea mesei de Crăciun, adică servirea mâncărurilor în mod festiv și elementele decorative de sărbătoare sunt la fel de importante ca și meniul. Haideți să vedem care sunt diferitele stiluri de decorațiuni de Crăciun, pentru care vă propunem și câte o garnitură!

Rolul decorațiunilor de masă este foarte important de fiecare dată, pentru că sigur ne dorim cu toții să creăm o atmosferă plăcută pentru cinele de la restaurantul nostru. Însă merită să dedicăm și mai multă atenție felului în care decorăm și aranjăm masa. Dar cu ce să începem acest demers?

Elementul de la care pornim trebuie să fie culoarea sau tema. Diferitele nuanțe pe care le alegem pot fi prezente pe șervețele, sau pe anumite elemente decorative, însă trebuie să avem grijă la proporții: pentru a crea armonie, trebuie să ne asigurăm că nu există exces de culori și să nu folosim o variație prea mare de forme!

Cum ne alegem tema când cumpărăm decorațiuni de Crăciun? Dacă dorim să ținem cont de tendințe putem alege dintre stilurile existente: clasic, elegant, zăpadă, stilul sofisticat și stilul inspirat din natură. 

Stilul clasic ne aduce aminte de Crăciunurile de demult: nuanțe de roșu și auriu, dar și culori mai închise, caracteristice lemnului, precum și figurine în formă de îngeri și reni care pot completa efectul și pe care le putem plasa în diverse puncte ale spațiului.  Dacă optăm pentru acest stil, putem crea o atmosferă familiară, tradițională. Stilului clasic i se potrivesc de minune cartofii pai în stil rustic, o garnitură ideală pentru stilul rustic!

De obicei stilul elegant se caracterizează printr-o combinație de nuanțe de alb și argintiu.  Față de stilul clasic, această temă este mai cu caracter, mai evidentă, iar globurile de Crăciun, mărgelele și decorațiile din lemn de culoare deschisă poziționate în centrul mesei sunt alegeri ideale. Figurinele albe în formă de Moș Nicolae și cele cu siluete de îngeri conferă o atmosferă ideală spațiului. Și ce să servim?

Buletele de cartofi – sau bezelele de cartofi Pom’ Duchesse  sunt alegerea perfectă!

Iar dacă la capitolul decorațiuni de Crăciun am pomenit deja de figurinele albe de iarnă, haideți să vă prezentăm și stilul ce aduce aminte de zăpadă. Aici putem fi foarte creativi: putem folosi lemn și oțel și nuanțe argintii, eventual o bucată de ramură de brad, pentru că ceea ce este esențial în acest caz este să creeze o atmosferă relaxantă, care să ne ducă cu gândul la natura acoperită de zăpadă. Ce să punem pe farfurii? Vă sugerăm gustările crocante cu brânză Philadelphia!

Culorile stilului sofisticat și rafinat sunt negru și albastru închis, iar materialele ideale pentru decorațiuni de Crăciun în acest stil sunt catifeaua și porțelanul.  Albastrul este o culoare elegantă prin definiție, așadar putem folosi o față de masă lungă de această culoare, pe care s-o așezăm în mijlocul mesei. Garnitura ideală care să fie servită în acest decor sunt cartofii marinați premium cu chilli și șalotă.

Stilul natural este asociat cu ideea de atmosferă prietenoasă, care se potrivește de minune cu nuanțe închise cum ar fi maro, verde închis, coniac – toate fiind ideale pentru a crea un efect de sărbătoare.  Din multitudinea de decorațiuni de Crăciun din care puteți alege pentru acest stil vă recomandăm să le folosiți pe cele din lemn, în formă de ren și alte animale la care ne gândim când vorbim despre iarnă, dar și elemente de decor caracteristice Crăciunului, cum ar fi bufnițe și conuri de brad. 

Cel mai bine este să ne hotărâm asupra unui stil, optând pentru cel care se potrivește cel mai bine cu stilul restaurantului. Dacă suntem mai îndrăzneți, putem experimenta chiar cu alte stiluri diferite față de tendințele actuale.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!