Peștele pane și garnitura cu care merită servit

Vara, dacă am dori să ne delectăm cu un preparat ușor, avem soluția ideală: pește pane. E o mâncare ușoară și gustoasă, care ne duce cu gândul la mare și la perioada de vacanță. Varianta cea mai răspândită și provenită din Anglia este „fish & chips”. Însă această combinație apare din ce în ce mai des și în meniurile restaurantelor, deși e prezentă mai ales în oferta chioșcurilor de la ștranduri. Așadar atât variantele clasice, cât și cele moderne de pește pane devin răspândite și căutate. Haideți să vedem câteva idei care pot atrage mulți clienți pe perioada verii. Haideți să aflăm mai multe despre peștele pane, pregătit însă un pic altfel!   

Merluciul este cu siguranță o bună alegere. Este vorba de un pește prădător din oceanul Atlantic, cu carne albă și gustoasă care, datorită stilului de viață al peștelui, nu este deloc grasă – prin urmare este un ingredient de bază de foarte bună calitate. Evident, varianta clasică este foarte gustoasă, dar merluciul e și mai atractiv în varianta pane. Putem folosi pesmet japonez panko, ingredient ce conferă un caracter extra crocant, iar gustul natur scoate în evidență calitatea excelentei savori. Nu este indicat să tăiem peștele, cel mai bine este să păstrăm intactă structura cărnii! În loc de castraveți murați putem oferi castraveți marinați în ulei de susan, iar în maioneză putem adăuga coriandru și ulei extravirgin de măsline. Pentru acest fel de pește putem oferi o garnitură elegantă de la Aviko, cartofii prăjiți Artisan Indiferent dacă folosim o farfurie de porțelan sau pe una de hârtie, servirea e la fel de elegantă în orice situație.

Somnul are un gust similar, iar carnea albă, fără grăsimi, este extrem de gustoasă. Ideea de fish & chips poate inspira bucătarul în crearea unor variații noi, regândite. Dacă tăiem somnul în felii subțiri, le putem prăji în crustă de sos tempura aplicat în strat subțire. Esența tehnologiei constă în pregătirea amidonului amestecat cu apă rece, la care se adaugă făină și albuș de ou. Rezultatul va fi un pane subțire, gustos, în care putem adăuga și condimente: în acest caz putem apela și la piper Cayenne. Putem folosi și ceapă verde proaspătă la maioneză, precum și piure confitat de usturoi. Rezultatul va fi o maioneză picantă, de vară. Garnitura de cartofi steakhouse de la Aviko va fi excelentă. Sosul se va potrivi de minune, iar produsul e ideal și ca gust și ca formă pentru a fi servit alături de pește pane. Ca salată putem folosi roșii coctail, deasupra cărora se picură oțet balsamic și se combină cu bucăți de salată ruccola.

Există o rețetă specială cunoscută în Europa de Vest, care este preferata bucătarilor pentru că se poate pregăti foarte ușor. Feliile pește de pește pane sunt lăsate în dressing de salată pe bază de oțet, și, în funcție de cât de multe oase conține, se lasă 2-3 zile. Ingredientul de bază ideal este medalionul de crap, dar putem experimenta și cu alte tipuri de pește. Ideea este ca dressingul să aibă un gust bogat. Putem adăuga ceapă, morcov, praz sau orice alt fel de legume de sezon. Condimentăm cu sare, zahăr, pătrunjel și oțet, iar la final vom obține o mâncare bogată, cu gust picant. Dacă suntem gata (să pregătim o cantitate mare!), preparatul ține și o săptămână: peștele va fi moale, iar paneul va rămâne crocant. Garnitura va fi o salată, dar putem servi și rondele de cartofi, care se potrivesc de minune cu acest tip de pește!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!