Cartofi umpluți și modul de servire

Odată cu numărul din ce în ce mai mare de turiști care ne vizitează, ni se prezintă opțiuni pe care merită să le luăm în considerare și pe care să le vedem drept oportunități de a ne lărgi oferta gastronomică. În plus, toate acestea reprezintă și un prilej de a face un gest de curtoazie pentru cei care, în timpul vacanței în țara noastră, ar avea chef să guste un preparat cunsoscut, de acasă. Tocmai din aceste motive ne-am gândit să vă prezentăm câteva rețete care să vă inspire și care v-ar putea ajuta la îmbogățirea ofertei de meniu, oferindu-vă șansa de a introduce în preparate gusturi autohtone, o combinație ideală pentru cei de acasă și o îmbinare atractivă a gusturilor cunoscute cu cele mai puțin cunoscute.

Preparatele de tip cartofi jacket potato, cum sunt cunoscuți în Marea Britanie cartofi în coajă, pot fi camuflate și adaptate gusturilor locale, fiind o opțiune cu mii de fețe, datorită umpluturii, care poate fi variată conform gusturilor locale, dar adaptată și la nevoile și cerințele vegetarienilor și veganilor, precum și ale celor care sunt consumatori de carne.

Chiar dacă putem alege dintr-o serie de umpluturi clasice pentru cartofi jacket potatoes, cum ar fi cartofii amestecați cu cașcaval și lapte, sau o umplutură de carne tocată condimentată în mii și mii de feluri, neuitând și de varianta vegetariană clasică cu ciuperci, noi vă recomandăm trei versiuni simple și rapide, dar extrem de gustoase și atractive atât pentru turiști, cât și pentru clienții locali.

Pentru o umplutură din carne de vită tocată pentru cartofi jacket potatoes, vă recomandăm să căliți ceapa timp de 3-4 minute, după care să adăugați 400 de grame de carne de vită tocată, pe care o prăjiți timp de 5 minute. Adăugați o conservă de roșii de 400 de grame și condimentați-o cu o linguriță de sos Worcestershire. Fierbeți preparatul la foc lent timp 30 de minute, până ce ajunge la o consistență deasă. Condimentați umplutura după gust – noi vă sugeăm să o condimentați mai bine ca pe restul mâncărurilor, deoarece cartofii nu vor primi niciun fel de condiment și este important ca gustul pronunțat al umpluturii și cel suav al cartofilor să se combine și să se completeze. Amestecați cu unt miezul cartofilor tăiați pe jumătate și puneți-l peste cartofii umpluți cu carne tocată. Presărați brânză Cheddar rasă deasupra cartofilor, după care dați-i la cuptor pentru încă 15-20 de minute.

Pentru o opțiune vegetariană de cartofi jacket potatoes, căliți ceapă și usturoi și adăugați fasole și linte, iar după ce ingredientele sunt fierte aproape complet adăugați zucchini, ardei, sos de roșii și sos Worcestershire. La final, după ce ingredientele au fiert deja timp de o oră,  condimentați totul cu țelină și pătrunjel. Umpleți cartofii cu acest amestec gustos de legume, adăugați smântână (opțional) și dați-i la cuptor. La servire adăugați un sos condimentat, eventual cașcaval, și serviți cartofii umpluți împreună cu o salată sau doar cu un sos de ornament.

O a treia variantă de cartofi jacket potatoes e cea pentru care miezul de cartof prăjit și fiert se combină cu ton, dar și cu smântână de gătit, și se condimentează cu ceapă verde, pătrunjel și piper alb. Cartofii umpluți se dau la cuptor timp de 20 de minute, până se rumenesc, și se servesc alături de o salată de sezon.

Poftă bună!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!