Rolul micului dejun și al brunch-ului – variante de mic dejun de la Aviko

În orașele mari, numărul bistrourilor unde se poate lua micul dejun este în creștere, iar brunch-ul – adică adică micul dejun servit la ore târzii – devine din ce în ce mai popular.  Motivul pentru care se produce acest fenomen este flexibilitatea orelor de muncă, schimbarea evidentă a modului în care mâncăm, plus existența unor prețuri mai mici pentru oferte variate. Conform unui studiu recent, generația Y mănâncă de mai multe ori în restaurante, comparativ cu generațiile anterioare, și e într-o permanentă căutare de noutăți – caută gusturi unice și oportunități pentru a savura noile oferte. De aceea brunch-ul devine din ce în ce mai apreciat și mai faimos! În cel mai nou articol vă prezentăm care sunt ingredientele de bază cele mai populare, dar înainte haideți să începem cu puțină istorie!

Tradiția brunch-ului  

De unde provine brunch-ul?  Există două ipoteze: conform primei teorii, obiceiul își are originea de la micul dejun consumat de englezi cu ocazia partidelor de vânătoare, când pregăteau mâncăruri din carnea animalului vânat și serveau preparatele împreună cu ouă, fructe și diferite dulciuri. Potrivit unei alte teorii, evenimentele premergătoare brunch-ului ar fi fost vizitele pe care reprezentanții clerului le făceau pe la diverse biserici, unde erau întâmpinați cu fel de fel de bunătăți. Expresia a fost folosită pentru prima oară de către scriitorul Guy Beringer, care caracterizat brunch-ul ca pe un prilej de socializare vioi, ce are la bază conversații interesante și care ne ajută să uităm de problemele cu care ne confruntăm.

Tendința cartofului dulce

Cartofii dulci de la Aviko, produse vegetariene și fără gluten, cu un înveliș crocant de culoarea portocalie și cu un gust de neuitat, sunt ideali lângă orice sendviș, sau lângă orice fel de mic dejun pe bază de ou. Îi puteți oferi lângă o baghetă cu cremă de cașcaval cu pesto, sau alături de un sos condimentat!

Știați că cea mai mare noutate a anului 2016 se leagă de cartofii dulci? A fost anul când au apărut toast-urile din cartof dulce pe rețelele de socializare. Feliile de cartofi dulce au fost preprăjite și au fost servite cu avocado, roșii sau tofu, iar iubitorii gusturilor dulci puteau adăuga și felii de banane.

Churros – o ispită dulce

Micul dejun spaniol tradițional nu se poate servi fără zahăr cu scorțișoară, prăjiturelele churros fiind un mic dejun nemaipomenit! Vă invităm să includeți în lista de mic dejun acest desert, care aduce un contrast plăcut gustului de cafea amară. Aceste preparate spaniole sunt ideale ca desert, mai ales dacă le oferiți cu gem de casă sau ciocolată. Cea mai importantă mâncare a zilei cu siguranță va fi pe placul clienților, care se vor întoarce și pentru masa de prânz, să guste din oferta unică de meniu.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!