Cum se poate combina berea cu mâncarea?

Chiar și amatorii în domeniul gastronomiei au cunoștințe despre cum să combine mâncărurile cu diferitele tipuri de vinuri, însă știu mai puțin cum să combine preparatele cu diverse tipuri de bere, deși ne aflăm într-o perioadă în care berile artizanale trăiesc o nouă epocă de aur. În articolul nostru de astăzi dorim să readucem berea pe locul ce îi revine în contextul gastronomiei și vă dăm idei despre cum să combinați sortimentele și care sunt produsele Aviko ce pot transforma consumul de bere într-o experiență cât se poate de exclusivistă.

Revenirea berii pe piață ca o băutură revoluționară înseamnă și apariția unui grup de consumatori informați, care optează pentru un consum mai în cunoștință de cauză. Iar acest lucru înseamnă că se schimbă și modul în care berea se bea. Ținând cont de nevoile consumatorilor piața devine și ea mai fragmentată, iar pentru ca acest lucru să devină evident, nu trebuie să facem altceva decât să vizităm cel mai apropiat magazin.

Ce să combinăm cu ce?

Cei care lucrează în industria hotelieră sunt pregătiți să ofere vinuri adecvate sau ideale alături de un anumit fel de mâncare, însă situația e complet diferită când vine vorba de bere.  Dacă vă doriți să ieșiți în evidență, atunci, în afară de vinurile de calitate, a devenit esențial să aveți și o listă de beri artizanale, deoarece acest pas vă va ajuta să câștigați din ce în ce mai mulți clienți.

Pe lângă faptul că sunt ideale lângă snack-uri sau un anumit fel de mâncare, sortimentele de bere sunt perfecte și lângă supe, salate sau deserturi clasice ori moderne. Lager-urile de culoare aurie armonizează cu cașcavalurile semidure sau cu brânza Camembert. Dacă în oferta de aperitive ați inclus și fructe de mare sau supe ușoare de vară, atunci o bere de grâu cu o felie de lămâie poate fi alegerea perfectă.

Să nu aveți rețineri în a oferi lângă înghețată și deserturi de fructe un pahar cu bere albă, de grâu și merită să știți că berile belgiene sunt ideale lângă dulciurile cremoase de ciocolată.

Sortimentele de bere lager brună sunt ideale alături de stake-uri servite reci și sosuri de legume, dar sunt binevenite și lângă cașcavalurile semidure sau cremoase, însă și lângă cele dure sau cele din lapte de capră sau oaie. Așadar, o alegere ideală sunt gustările de cașcaval de la Aviko, spre exemplu cele cu ardei Jalapeno, sau buletele cu brânză Cheddar și chili, gustările cu Mozzarella, precum și gustările cu brânză Philadelphia.

Gustările cu mirodenii din porumb dulce de la Aviko și inelele de ceapă pane sunt perfecte alături bere, fiind alegeri mai gustoase și mai savuroase decât oferta „clasică” a restaurantelor – sticksuri și arahide. Sunt opțiunea ideală lângă bere, mai ales datorită condimentelor, care „cer” bere, bere și mai multă bere.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!