Churros, desertul preferat al tuturor!

Cine nu cunoaște desertul preferat al spaniolilor?  Churros-ul a devenit cunoscut în toată lumea, iar pe internet găsim o multitudine de rețete diferite, mai multe decât am putea prepara într-o viață. Cel mai dificil probabil ar fi să găsim rețeta originală, deoarece în fiecare regiune există practici diferite. Mulți bucătari folosesc gălbenuș de ou, vanilie, zahăr vanilat și alte ingrediente suplimentare, deși la origine aluatul conținea doar apă, făină, sare și un pic de ulei de măsline. Din amestecul obținut din aceste ingrediente se pregătește un aluat, din care se modelează bețișoarele de churros, folosind forma dorita. Dacă nu avem forme, putem improviza: folosim o pungă cu colțul tăiat sau seringa cu care ornăm torturile.

Această rețetă nu este dificilă dacă pregătim doar o porție mică, dar dacă trebuie să o preparăm în bucătăria restaurantului, procesul e foarte lent si migălos. Avem însă o veste bună! Aviko oferă două modele de churros în varianta congelată : churros drept cu bucăți egale de 11g și churros sub formă de buclă de 18g bucata, ambele variante în ambalaje de 1kg. Pregătirea Aviko churros, este mult mai simplă: se prăjesc în ulei, la temperatura de 175°C, timp de 2,5-3 minute. Așadar, e clar că nu avem nevoie de o bucătărie specială. De altfel, Aviko churros se pot pregăti și într-o cafenea, avem nevoie doar de o friteuză și un congelator. Un alt avantaj al acestor produse este faptul că în ambalaj găsim bucăți cu gramaje egale, așadar nu trebuie să ne gândim cum o să împărțim prăjiturile în porții, iar acest lucru ne ajută și la calcularea unui preț avantajos.

Prăjiturelele Aviko churros sunt cu adevărat spaniole, fiind pregătite într-o fabrică din Peninsula Iberică, de unde sunt transportate pe piața celorlalte țări. Termenul de valabilitate este extrem de generos, de 18 luni – așadar, nu trebuie să-și facă griji nici aceia dintre dumneavoastră care gestionează restaurante mai mici, frecventate de un număr mai redus de clienți.  

Deși, la origini, churros se presară cu zahăr condimentat cu scorțișoară sau se servește cu un sos de ciocolată caldă, există o serie de idei care vă pot veni în ajutor. La capitolul ciocolată caldă putem deveni mai creativi: de exemplu, dacă pregătim sosul din ciocolată condimentată, ciocolată belgiană sau ciocolată albă. Putem servi Aviko churros și cu înghețată, dar și cu gem de fructe de pădure. În ceea ce privește modul de servire, evident, cel mai bine este să folosim fructe de sezon, iar iarna să servim prăjiturelele alături de ceva cald – cremă de ciocolată sau caramel –,  iar vara cu înghețată sau fructe proaspete.

Pentru că aluatul are un gust destul de neutru, care devine dulce doar datorită zahărului condimentat cu scorțișoară, putem servi Aviko churros și ca garnitură lângă carne. Sunt o idee cu adevărat specială alături de o tocăniță din carne de vânat, dar și o combinație foarte plăcută lângă specialități din carne prăjită care au și un pic de zeamă. 

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!