Să mâncăm sănătos!

Mâncărurile sănătoase și stilul de viață sănătos au din ce în ce mai mulți adepți. Mai nou consumatorii sunt interesați de proveniența ingredientelor, de conținutul de vitamine și de gustul produselor. Așadar, și restaurantele se văd constrânse să ofere mâncăruri sănătoase, cu conținut redus de calorii. Dacă urmați câțiva pași simpli puteți îmbunătăți calitatea mâncărurilor dumneavoastră. În articolul nostru puteți afla cele mai bune practici!

Conținutul de vitamine

Deși de cele mai multe ori bucătarii au ingredientele tăiate și pregătite, în cazul legumelor cel mai bine este să le tăiem cât mai târziu posibil, eventual chiar în momentul utilizării. Pe de altă parte, tăierea lor ne ajută dacă pregătim legumele la abur, pentru că în felul acesta pierd mai puține vitamine, deci preparatul este mai sănătos. Cel mai bine este să acoperim tigaia, pentru că vitaminele dispar și de la contactul cu prea multă lumină. Dacă dorim să fierbem legumele, nu este indicat să le punem în apă rece pe care să o dăm în clocot – cel mai bine este să le punem în apă fierbinte.

Aprovizionare de la sursă sigură

Am subliniat deja de mai multe ori că mâncărurile de calitate și sănătoase încep de la primul pas: de la cumpărarea unor ingrediente de calitate. Este important de știut de unde ne aprovizionăm și care sunt circumstanțele în care legumele vor fi pregătite. Este recomandat să încercăm să folosim, pe cât posibil, legume care nu au fost tratate cu ierbicide și pesticide. Vă recomandăm produsele Aviko și din acest punct de vedere, pentru că sunt pregătite din cartofi de calitate, selecționați și controlați. Dacă folosim ingrediente  care provin din surse în care avem încredere, atunci cu siguranță putem îmbunătăți calitatea mâncărurilor, propunându-le clienților un meniu sănătos.

Grăsime redusă

Specialitățile pane din carne sunt preferatele multora, însă prăjirea lor în ulei poate însemna nu doar un exces de grăsimi, ci și elemente care dăunează sănătății. Dacă dorim să servim mâncăruri sănătoase clienților noștri, atunci este recomandat să facem ceva diferit față de rețetele clasice: să le pregătim în cuptor! În acest fel, carnea va folosi cu până la 50% mai puține de grăsime și ulei – este o variantă care chiar merită încercată pentru un preparat sănătos!

Termen de valabilitate prelungit dacă ambalăm cu vacuum

Ambalarea cu vacuum are avantajele sale, și nu doar din punctul de vedere al igienei. Termenul de valabilitate al preparatelor ambalate astfel este mult mai lung, așadar merită să alegeți această metodă și din punct de vedere al eficienței costului. De la un termen de valabilitate de 1-2 zile putem ajunge la un termen de până la o lună. Alimentele păstrate în vid acest fel nu se oxidează, iar bacteriile – în lipsa oxigenului – nu se pot înmulți. În cazul ambalării prin vacuum, alimentele trebuie puse într-o pungă de plastic specială pentru acest procedeu. Mașina de vacuum va extrage aerul din plastic și va închide etanș punga. Este recomandat ca mâncarea să fie pregătită prin fierberea alimentelor în plastic (punându-le împreună cu punga în apa clocotită), căci în acest fel vitaminele nu se distrug.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!