Recomandări Aviko pentru street food

În afară de oferta „street food” tradițională, deserturile sunt cel puțin la fel de importante ca felurile obișnuite, simple, cum ar fi feliile de pizza, shaorma sau burgerii. În acest articol vă vorbim despre cele mai importante tendințe ale anului, dar și despre cum pot fi ele incluse în meniu. Aflați mai multe detalii și includeți feluri noi în meniu cu ajutorul ofertelor de la Aviko!

 

Churros – tentații dulci

Deși rețeta de churros este foarte simplă, pregătirea necesită timp, mai ales în perioadele de vârf. În oferta Aviko găsiți două tipuri de prăjiturele churros: drepte și în formă de buclă – cele două produse diferă prin formă și prin greutate : 11g respectiv 18g.  Prăjiturelele churros drepte sunt disponibile în ambalaj de 1.000 de grame, timpul de preparare este de 2,5-3 minute, iar termenul de valabilitate este de 18 luni, dacă produsul este păstrat la o temperatură de -18 grade. Pentru pregătire nu este nevoie de o bucătărie specială – puteți servi churros chiar și într-o cafenea mică. Churros-ul spaniol este tentația ideală lângă o cafea și aduce o stare de liniște celui ce o savurează. Deși potrivit rețetei originale se consumă cu cremă de ciocolată sau presărate cu zahăr și scorțișoară, prăjiturelele churros se pot servi în nenumărate feluri. Vă prezentăm aici una dintre rețete, dar puteți găsi și alte idei pe pagina noastră de internet și în aplicația AVIKO PRO.

 

Sugestie de rețetă

Se încălzește lichiorul 43 (lichior spaniol Cuarenta y Tres) într-o tigaie, în care se topesc fâșiile de gelatină, care sunt lăsate apoi să se răcească. Se face o frișcă, adăgând zahăr și cafea instant, care la sfârșit se pune în mixul de gelatină rece cu lichior. Apoi se adaugă mascarpone, amestecând cu grijă, și se pune totul în frigider pentru o oră. Între timp, se pregătesc prăjiturelele churros conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se lasă să se scurgă de ulei, după care se presară deasupra zahăr și scorțișoară. Se servesc cu spumă de cafea cu lichior 43!  

 

Gofre de cartof dulce

Cartofii dulci tăiați bucăți, refrigerați, sunt un ingredient de bază important. Cartofii sunt ambalați împreună cu zeama în care au fost fierți și produsul este pasteurizat astfel obținem un termen de valabiltate de 91 de zile de la data producției.

Varianta congelată este un ajutor de nădejde pentru bucătari. Cubulețele au o mărime de 2,5 × 2,5 mm și se vând în ambalaj de 6 × 2,27 kg iar modul de servire poate fi extrem de variat! Putem folosi acest tip de cartofi chiar pentru a pregăti desertul preferat al belgienilor, gofrele. Pentru acestea, cartofii dulci fierți și făcuți piure se amestecă bine cu lapte fiert, adăgând unt, praf de copt, făină, zahăr, coajă de portocale și gălbenuș de ou. Se bate și albușul de ou, iar spuma se adaugă în aluat. Produsul astfel obținut se prepara la cuptor timp de o oră.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!