Marketing pentru restaurant

Marketingul pentru restaurante se află undeva aproximativ la mijloc între domeniile producție și prestare de servicii. Prestarea serviciilor este o activitate mai puțin concretă decât vânzarea de produse, tocmai de aceea este mai greu să desfășurăm o activitate de marketing corespunzătoare. Însă aceasta nu trebuie să fie considerată ca fiind mai puțin importantă.

În cazul unui restaurant – mai ales dacă este vorba despre unul nou – este important de ținut cont de faptul că nu este doar un simplu local, ci și o marcă, un brand ce merită și trebuie să fie construit. Este cu atât mai important în contextul social media, fenomen datorită căruia clienții noi pot afla de restaurante prin intermediul rețelelor sociale, care lasă impresii puternice. Așadar crearea unui profil de Facebook este cel puțin la fel de importantă ca o ofertă cu meniuri bine gândite. Și putem chiar spune că un restaurant care nu are un profil de Facebook nici nu există.  

Crearea unei strategii corespunzătoare este un element de bază pentru succesul unui restaurant. Putem aduna idei de pe celelalte pagini Facebook, identificând elementele necesare, care merită folosite, dar și care sunt cele de care nu avem neapărată nevoie.

Cel mai bine este să începem construirea brandului încă de la început. Să anunțăm informația privind deschiderea restaurantului pe rețelele de socializare, să stârnim curiozitatea clienților, care să aștepte cu nerăbdare momentul. Putem apela și la folosirea unui logo și unui nume, dar putem face și invers – să pornim de la un nume sau un logo. Numele ideal este unul scurt și concis, care să fie ușor de reținut, iar logoul trebuie să atragă atenția – toate aceste elemente sunt necesare pentru construirea imaginii unui brand, chiar înainte de deschidere.

Merită distribuite pe diferite platforme și fazele de pregătire – în acest fel putem avea deja clienți care sunt fani și care abia așteaptă deschiderea și evenimentul de lansare. Pentru acest lucru este nevoie de o comunicare clară și concretă, precum și de identificarea publicului țintă. Dacă este vorba de un restaurant care se adresează tinerilor, putem da „share” la pozele colegilor care aranjează florile sau mobila. Dacă este vorba despre un restaurant mai elegant, mai bine ne axăm pe poze care prezintă detalii, cum ar fi o decorație de pe mese, sau un preparat atrăgător din punct de vedere estetic.

Pe pagina Facebook cel mai bine e să folosim anunțuri, pentru a ne asigura că evenimentul se va bucura de participarea unui număr suficient de persoane, iar dacă avem deja o bază de persoane care ne urmăresc, merită menționată și existența unui profil Instagram, precum și introducerea hashtag-urilor. Acestea sunt o soluție bună pentru a atrage noi clienți, care cu timpul ne vor ajuta la creșterea loialității. Social media poate fi folosit pentru anunțarea evenimentelor sau a acțiunilor. Din anunțurile făcute în acest mediu nu poate lipsi nici logoul în mod consistent, de aceea este important ca toate aceste activități să fie gestionate de aceeași persoană.

Obiectivul principal este ca numele și marca restaurantului să se identifice cu garanția calității și a unei experiențe de gastronomie de neuitat! Și nu trebuie să uităm că imaginea pozitivă trebuie nu doar creată, ci și menținută!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!