Vinete, ardei și ciuperci pentru o salată de nota 10

Care este aperitivul ce poate servit la orice oră din zi și în orice anotimp și care nu poate lipsi niciodată din meniu? Este sănătos, hrănitor și ușor de pregătit, și atât gustul bine cunoscut, cât și o reinterpretare, un pic de experimentare, sunt mereu pe placul oaspeților. Vorbim, evident, despre salata clasică de vinete. Cea mai simplă este cea de vară, pregătită doar cu ulei sau maioneză, un pic de ceapă tocată, puțin usturoi, zeamă de lămâie și sare. Iarna dacă o pregătim cu mai multă maioneză parcă ne dă mai multă energie, însă primăvara, când ne-am epuizat cam toate resursele de minerale, avem nevoie de ceva în plus, care să ne refacă nivelul de energie. Dacă până acum am vorbit despre o variantă a salatei de vinete pentru toamnă, rețeta pentru primăvara este o idee nouă, pe care vă propunem să o încercați chiar azi.

04_10

Cum în lunile de primăvară deja ne putem bucura de legume proaspete, roșii, ardei kapia și ciuperci, varianta revitalizantă a salatei conține toate aceste ingrediente, pe lângă vinetele coapte. Ardeii kapia se pot pune la copt și ei, iar după ce se curăță, se taie bucăți mici și se adaugă la vinetele proaspăt tocate. Ciupercile se pot frige pe grătar sau pe plita de aragaz, apoi se taie în bucăți mici, cam de aceeași mărime ca ardeii și se amestecă și ele cu vinetele, împreună cu ceapa proaspăt tocată mărunt. Nu am greși dacă am spune că e un fel de zacuscă fără sos de roșii.  Adăugăm maioneză proaspătă, preparată dintr-un gălbenuș de ou, și amestecăm bine, potrivind gustul cu sare și un pic de zeamă de lămâie. Putem decora salata cu mărar sau frunze de pătrunjel și o putem servi cu roșii cherry și măsline împreună cu felii de pâine prăjită.

Gustul de legume proaspete se potrivește de minune și cu cartofii prăjiți de la Aviko, alături de care salata de vinete se poate servi și ca dip.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!