Tot cei de casă sunt mai buni – rețeta de mici

Cel mai cunoscut preparat românesc tradițional care nu poate lipsi din niciun meniu!

Într-o perioadă în care tendințele culinare par să fie din ce în ce mai deschise către preparate prezente la nivel global, mai ales datorită noului val de „street-food”, e momentul să redirecționăm atenția spre variantele tradiționale ale bucătăriei stradale. Ajunge doar să ne gândim la primul picnic la iarbă verde din primele zile ale lunii mai, când soarele ne permite să ne bucurăm de razele lui călduroase și ne oferă ocazia de a ne întâlni cu prietenii, la o petrece, un grătar sau, cum spunem noi, „la un mic”. Și parcă și berea a fost inventată să însoțească acest preparat minunat din carne, la care se folosește carne de oaie, porc și vită condimentată cu usturoi și lăsată la fermentat tocmai cât să-i dea acel gust nemaipomenit, care ne bucură de fiecare dată când facem un grătar sau ieșim „la iarbă verde”.

Micii se mănâncă de obicei cu muștar și pâine, însă cartofii pai sunt din ce în ce mai des folosiți ca garnitură. Introducerea friteuzelor permite această opțiune, chiar și la piață, de unde mititeii nu pot lipsi. Produsele Aviko vă pot veni în ajutor și la acest capitol. Deși cartofii pai sunt varianta folosită cel mai des, noi vă sugerăm astăzi cartofii Mamma Mia!, un preparat rustic, mai exact cartofi prăjiți în coajă – un mod excepțional de a servi micii, preparatul românesc de „street-food” prin excelență.

04_30

De ce vă sugerăm acest produs Aviko? Pentru a readuce mititeii în contextul de gastronomie stradală și pentru a readuce atmosfera cărnii pregătite pe jar. Iar cartofii Mamma Mia! se asociază de minune cu lumea grătarelor și aduc o nouă abordare, ce mixează conceptul de „street-food” cu un mod de preparare rustic, dar adaptat cerințelor moderne de a oferi o garnitură gustoasă și rapidă. Prietenii vegetarieni se pot bucura și ei de un gust savuros și sănătos, deoarece cartofii Mamma Mia! pot fi pregătiți și la cuptor, fără ulei și grăsimi, asortați cu sosuri gustoase.

Cartofii pentru mici sunt gata în 3-5 minute la friteuză, și, serviți în piețe sau la grătar, readuc gustul bucătăriei tradiționale de acasă, fiind tocmai buni pentru a însoții micii, acest preparat tradițional ce nu poate lipsi din meniul niciunui restaurant.

Cartofii Mamma Mia! sunt adaptați celor mai noi și pronunțate nevoi de garnitură din cartofi, care să se potrivească la perfecțiune cu felurile de mâncăruri tradiționale, și sunt nemaipomenit de gustoși cu mujdei, sau cu orice alt sos care aduce prospețime prin condimentare. Garnitura de cartofi Mamma Mia! va fi pe placul tuturor – chiar și al celor mici, care de cele mai multe ori preferă acest preparat față de cartofii pai, și îl și testează cu mare plăcere!

O pungă conține 750 de grame, din care se pot pregăti porții gustoase de vară, sau de iarnă. Suntem convinși că în curând acest sortiment va deveni garnitura preferată alături de preparate din carne și vegetariene. Vă dorim poftă bună!

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!