Podusele și varietățile gratinate Aviko – în centrul atenției

Gratinurile ocupă un loc important în oferta Aviko, aceasta propunând deja zece variante. Vorbim despre o garnitură elegantă, care poate fi folosită de către orice restaurant. În articolul de azi vă prezentăm varietățile de gratin, iar cu ajutorul profesioniștilor noștri vă oferim idei pentru servire.

Produsele tip gratin de la Aviko se găsesc în variantă congelată și refrigerată. Printre produsele congelate se numără cele porționate, dar și cele angro, care conțin cantități mai mari. Cantitățile mai mari sunt potrivite pentru preparare și servire în gastronorm. Gratinurile refrigerate sunt pregătite cu ajutorul tehnicii „sous vide” – cu un singur gust, de cașcaval. Cutia conține 40% sos, așadar avem de-a face cu un preparat extrem de cremos. Are un termen de valabilitate de 90 de zile, ceea ce reprezintă un avantaj, fiind vorba despre un produs refrigerat. Un alt avantaj este faptul că produsul este în stare lichidă în ambalaj, așadar poate fi preparat în moduri variate, în funcție de gust și preferințe: putem adăuga legume de sezon, condimente picante, chili roșu și verde – așadar vom avea ca rezultat o garnitură colorată.

Cutiile ce conțin o cantitate mai mare permit porționarea în tăvițe sau forme pentru brioșe, unde gratinurile pot fi preparate ușor. Așadar, problema porționării se rezolvă în timpul preparării. Însă dacă dorim să pregătim gratinul în mod tradițional, putem adăuga ou, care îi va da consistența potrivită, astfel că preparatul va putea fi tăiat cu ușurință.

04_11

Gratinurile refrigerate sunt potrivite pentru preparare în tăvile gastronorm, ceea ce ușurează munca bucătarilor, iar regula este următoarea: o cutie de gratin se folosește pentru o jumătate de porție de gratin GN. 

Dar putem alege și cutiile de gratin congelat. Regula sus-menționată se poate aplica și în acest caz, o cutie fiind suficientă pentru o jumătate de porție de tavă gastronorm. Datorită porționării și ambalajului, gratinul este foarte ușor de pregătit, nu avem altceva de făcut decât să desfacem ambalajul, să-l turnăm într-un recipient GN și să-l punem în cuptor. În timp ce se gătesc, feliile de cartof se lipesc, iar rezultatul va fi o garnitură cu o consistență și textură omogene. Gratinurile se găsesc în variante cu cașcaval și cartof dulce. Avantajul gratinului cu cașcaval este că îl putem condimenta cu diverse ierburi și legume, așadar se potrivește cu orice fel de mâncare. Gratinurille din cartof dulce îmbină gustul special cu textura cremoasă a gratinului – cu siguranță vor fi pe placul clienților dumneavoastră.

Gratinurille GN refrigerate și congelate sunt soluții practice, deoarece din ele se pot pregăti 200 de porții în 20 de minute – evident, depinde și de mărimea cuptorului. Așadar vă putem recomanda această variantă pentru catering. Iar dacă produsul este ținut în recipient GN și transportat în thermobox oferă soluții pe termen lung. Vorbim despre produse de calitate premium, așadar este de recomandat asortarea lor cu preparate din carne de calitate.

Ar fi însă o greșeală să ne gândim la gratinuri ca la niște simple garnituri. Ele pot fi servite și ca preparate de sine stătătoare, mai ales dacă sunt amestecate cu legume, reprezentând soluția ideală pentru vegetarieni.

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!