Produse vegetariene și vegane oferite de Aviko

 

Obiectivul Aviko este acela de a satisface dorințele unei game cât mai variate de consumatori. Pentru aceasta, monitorizează piața și face cercetări pentru a-și dezvolta continuu gama de produse. Drept urmare, în acest an, Aviko a lansat mai multe produse noi, printre care și preparate vegane – pe care le prezentăm în continuare.

Fără îndoială, diversele varietăți de cartofi pai, în general, se potrivesc în regimul alimentar vegetarian sau vegan; acesta însă poate include și anumite gustări care nu conțin ingrediente de origine animală – de exemplu rondele de ceapă pané sau churros. În acest an, Aviko a lansat în oferta sa două produse noi, special pentru vegani: burger cu porumb condimentat și gustări din porumb condimentate. Aceste două produse vegane sunt alternative excelente pentru anumite  restaurante care nu au în meniu produse de acest tip.

Cele două preparate au ingrediente aproape similare, dar datorită diferențelor de aspect și cantitate corespund tuturor cerințelor: pot fi folosite în bufete, în cantine de tip street food sau chiar în restaurante. Ambele produse sunt preparate din porumb, apă, făină de grâu, ulei vegetal și fibre vegetale, iar condimentele sunt tipice bucătăriei maghiare: ardei, roșii, usturoi, pătrunjel, sare și piper, care dau gustul de bază.

Așa cum ne-am obișnuit, la gustările Aviko găsim biscuiți și burgeri în aceeași cantitate ca produsele –15 grame, respectiv 100 de grame. Cel mai mare avantaj este faptul că organizarea porțiilor și stabilirea prețului sunt astfel facilitate; nu în ultimul rând, produsele sunt avantajoase și din punct de vedere al protecției consumatorului, deoarece știm exact gramajul porției în funcție de numărul de bucăți de produs aflate pe farfurie.

Produsele pot fi preparate atât în friteuză, cât și în cuptorul cu convecție. În friteuză, gustările se gătesc la 175°C timp de 3-3,5 minute. Burgerul din porumb se prepară la aceeași temperatură, însă din cauza dimensiunii sale, timpul de preparare este mai mare: 4-5 minute. În cazul în care dorim să folosiți cuptorul, gustările se pregătesc la 200°C timp de 10-15 minute, iar burgerii timp de 15-20 minute. Este indicat să folosim un cuptor cu convecție.

Vega és vegán termékek

Este important de reținut că alimentele preparate își mențin proprietățile vegane doar dacă sunt pregătite în ulei vegetal și dacă nu intră în contact cu ingrediente de origine animală. De exemplu, nu este indicat să refolosim uleiul în care am prăjit carne. J Crusta este foarte crocantă și, în final, ne vom bucura de un produs delicios, colorat și ușor de asezonat.

Folosirea și servirea produselor este facilitată de faptul că ambele sunt de calitate superioară și pot fi consumate și după ce s-au răcit. Putem realiza compoziții interesante dacă servim gustări refrigerate din porumb alături de legume crude și diverse sosuri. De asemenea, putem pregăti o masă specială, dacă servim gustările pe scobitori, alături de legume preparate pe grătar sau frigărui – astfel, putem prepara un șașlâc reinterpretat, gustos, colorat, care poate fi consumat și din mers. Burgerul din porumb este o variantă ideală de burger vegan, dar îl putem servi și ca fel principal, cu o garnitură de cartofi pai și salată, sau îl putem servi pe un platou vegetarian/vegan pentru mai multe persoane.

Bineînțeles, ne gândim și la oaspeții noștri vegetarieni. 😊 Veggie Burger este conceput special pentru ei, însă legumele sunt amestecate cu piure de cartofi – ceea ce nu pot consuma clienții vegani. În comparație cu produsele vegane, burgerul vegetarian este mai puțin condimentat, așadar este un înlocuitor perfect al cărnii în meniu. La fel ca în cazul de mai sus, Veggie Burger poate fi preparat în friteuză la 175°C, în 5-6 minute, în cuptor la 200°C, în 15-18 minute, sau poate fi preparat și cu Merrychef. În afară de a fi servit ca atare, poate fi un ingredient perfect pentru burgerii vegetarieni, dar poate fi servit și alături de legume fierte, în loc de parizer sau carne pane.

Care ar putea fi garnitura perfectă pentru preparatele vegetariene sau vegane, dacă nu una preparată din cartofi dulci? Cartofii prăjiți batata au devenit faimoși și succesul lor este în continuă creștere în gastronomie. Cartofii dulci de la Aviko – asemănători cu familia Super Crunch – au o crustă din făină de orez, așadar rămân crocanți mult timp. Însă, tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă ca produsul să nu se decongeleze înainte de prăjire – altfel își va pierde din calitate. În gama de produse putem găsi și cartofi dulci cuburi, diversificând astfel meniul.

Prezența produselor vegetariene și vegane în meniu reprezintă o oportunitate importantă pentru restaurante. Pe de-o parte, putem atrage clienți vegetarieni și vegani, care se vor bucura că au posibilitatea de a servi prânzul sau cina într-un alt restaurant. Pe de altă parte, și clienții fideli își pot satisface curiozitatea, gustând din preparate vegetariene și vegane, chiar dacă au un regim alimentar mixt. În plus, multe persoane încearcă să evite carnea din când în când, în dorința de a avea un stil de viață mai sănătos, motiv pentru care oferirea acestor produse reprezintă soluția ideală.

 

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!