Varietăți de cartofi dulci oferite de Aviko

 

Cea mai nouă rubrică de prezentare a produselor noastre este dedicată cartofilor dulci. „Batatas” – cum îi numesc sud-americanii -, dobândesc din ce în ce mai multă popularitate nu numai în gastronomia globală, dar și în cea autohtonă. Iubitorii de cartofi dulci sunt încântați nu doar de gustul deosebit, ci și de efectele benefice asupra organismului, așa că acest aliment nu poate lipsi dintr-o dietă sănătoasă. În continuare vă vom prezenta sortimentele de cartof dulce produse de Aviko.

Cartofii dulci pai fac parte din gama Aviko de mai mulți ani. Datorită popularității, am extins gama de produse și am introdus varietăți noi: cartofi dulci cuburi, cartofi dulci gratinați și sufleu. Să vedem ce trebuie să știm despre aceste produse!

sweet potato

Cartofii dulci pai și cartofii dulci cuburi sunt trecuți prin făină de orez, puteți găsi mai multe informații într-un articol mai vechi despre  gama de produse Super Crunch. Învelișul le oferă o textură crocantă cartofilor. Aceia dintre voi care au preparat mâncăruri din cartofi dulci știu că de la căldură cartofii dulci devin moi, însă consistența lor poate fi menținută prin stratul de făină de orez. Este important de reținut că, datorită învelișului, produsele din cartofi pot fi păstrate doar congelate. Dacă sunt decongelate înainte de prăjire, rezultatul nu va fi cel dorit.

Diferența dintre cele două produse constă doar în modul de preparare. Cartofii pai pot fi prăjiți în friteuză – la 175°C, timp de 3-3,5 minute, însă dacă îi prăjim mai mult, gustul lor va deveni mai dulce, în timp ce cuburile de cartofi pot fi prăjite și în cuptor. Se pun în cuptor la temperatura de 220°C, timp de 15-18 de minute. În cazul cuptoarelor cu convecție timpul de preparare este de 9-13 minute, la temperatura de 190°C.

Ambele variante sunt garnituri excelente pentru friptură și pește, dar se pot servi (mai ales vara) și ca gustare. Pentru varianta de gustare putem alege sosuri, care scot în evidență gustul special al cartofilor dulci. Putem încerca sosul cu lămâie și maioneză, sau sosul de caramel sărat. Vestea bună este că produsele de cartofi dulci Aviko nu conțin gluten, prin urmare pot fi consumate de persoanele cu sensibilitate sau intoleranță la gluten.

Văzând succesul cartofilor dulci pai și al cartofilor dulci cuburi, am dezvoltat cartofii dulci gratinați, care au toate avantajele gratinului. Reprezintă alegerea ideală pentru evenimente cu mai mulți invitați, fiind o garnitură cu aspect elegant, ce poate fi pregătită în cantități mai mari, având un aspect uniform și o calitate foarte bună. Cartofii gratinați sunt preparați cu cașcaval emmentaler și smântână de gătit, ingrediente care le asigură textura moale și cremoasă.

În plus, te ajutăm să nimerești cantitatea de care ai nevoie: un pachet (2,5 kg) se prăjește într-o jumătatate de tăvă gastronom.

 

Pagini sugerate

Scrie un comentariu!